Personeel & Organisatie

Richt jouw organisatie adequaat in

Personeel & Organisatie
Personeel & Organisatie

Een logische indeling en verdeling van functies en de daarbij behorende taken en bevoegdheden is cruciaal voor een goed functionerend bedrijf. Want een organisatiestructuur die niet staat als een huis, werkt niet constructief voor een organisatie. Klaver Zakelijk denkt graag met je mee wanneer je aanloopt tegen lastige organisatievraagstukken. Ook bij het ontwikkelen van een passend beloningsbeleid en een goed werkende bonusregeling kan Klaver Zakelijk je bijstaan.

Robuuste organisatiestructuur

Ervaren jouw medewerkers dat niet altijd duidelijk is wie de leiding heeft of de verantwoordelijkheid draagt? Weet dat alleen met een heldere organisatiestructuur en daarbij behorende afbakening van verantwoordelijkheden jouw organisatie goed kan functioneren. Wanneer je verantwoordelijkheden delegeert, is het afstaan van bevoegdheden hier onafscheidelijk aan verbonden. Anders is jouw leidinggevende kansloos. Anderzijds is het voor leidinggevenden belangrijk om niet alleen de verantwoordelijkheid te nemen maar vooral ook stimulerend leiding te geven. Dit is mogelijk door het creëren van een zogeheten robuuste organisatiestructuur. Hierdoor laat je medewerkers binnen de kaders vrij functioneren om daarmee initiatief en innovatie te stimuleren. Klaver Zakelijk laat je zien hoe ook jouw organisatie met een dergelijke robuuste organisatiestructuur kan worden ingericht.

Heldere taakverdeling

Is het voor jouw medewerkers duidelijk wat er van hen wordt verwacht? Is de taakverdeling voor iedereen helder? Of lijkt het erop dat bepaalde taken onderling worden afgeschoven? In deze gevallen is het goed om, eventueel samen met jouw medewerkers, alle (kern)taken weer eens goed te inventariseren. Een gestructureerde herverdeling zorgt ervoor dat iedereen weer weet wat er van hem/haar verwacht wordt. Dit komt de werkbalans en continuïteit op de werkvloer ten goede. Klaver Zakelijk helpt je graag bij deze inventarisatie en het gestructureerd herverdelen van de taken.

Passend beloningsbeleid

Heb je moeite met het vinden van goed personeel? Hoor je ontevreden geluiden over salarissen of secundaire arbeidsvoorwaarden? Vind je het lastig de salariëring van (nieuwe) medewerkers te bepalen? Dat is niet vreemd want een passend beloningsbeleid hanteren is meer dan het naleven van de CAO en meer dan een sluitend salaris. Bovendien hechten sollicitanten steeds vaker belang aan goede secundaire voorwaarden die je als werkgever biedt. Net als overige condities, zoals de vrijheid om het eigen werk in te richten of thuis te kunnen werken.
Om te komen tot een passend beloningsbeleid kun je bij jouw medewerkers informeren wat zij belangrijk vinden. Daarnaast leveren de voorwaarden en condities van jouw concurrenten je veel inzicht. Door beiden te analyseren kun je weloverwogen een passend beloningsbeleid opstellen. En door deze consistent door te voeren zorgt het beloningsbeleid niet langer voor discussies, maar juist voor meer motivatie binnen jouw team. Klaver Zakelijk doorloopt dit traject graag samen met jou.

Stimulerende bonusregelingen

Wil je jouw beste medewerkers extra belonen maar weet je niet hoe? Een stimulerende bonusregeling kan uitkomst bieden. Zo draagt een goede regeling vaak positief bij aan de resultaten van een team met competitief ingestelde medewerkers. Klaver Zakelijk kan je hierbij adviseren, want een goede, stimulerende regeling moet voldoen aan een aantal eisen. Zo moeten de betreffende medewerkers daadwerkelijk een bijdrage kunnen leveren aan de realistisch gestelde doelen en/of hier invloed op kunnen uitoefenen. Bovendien mag een bonusregeling geen onderlinge concurrentie creëren wat het teamgevoel kan schaden. Klaver Zakelijk implementeert regelmatig stimulerende bonusregelingen bij ondernemingen. Informeer ook naar de mogelijkheden voor een eerlijke, stimulerende regeling voor jouw medewerkers.

Meer informatie over Personeel & Organisatie?

Laat hier jouw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.