Website & Verdienmodel

Voor de optimalisatie van uw online verdienmodel

Klaver Zakelijk - Advies en Begeleiding

De start van een website of webshop begint vaak bij een idee, omdat iets er nog niet is of omdat iets beter kan. Of juist uit een passie of bijzondere expertise op een bepaald gebied. Het bijbehorende verdienmodel komt vaak pas later aan bod. Op zich is dit goed, want deze passie en/of het goede idee zorgt voor de drive achter het concept en de uitwerking hiervan. Echter voor een goede en langdurige exploitatie van een website, is het ook van belang dat het verdienmodel doordacht en realistisch is.

Diverse online verdienmodellen

Op het world wide web zijn onvoorstelbaar veel website terug te vinden. Ook zijn er vele mogelijke verdienmodellen. Bij een webshop zal dit voornamelijk de omzet uit verkoop van producten betreffen. Terwijl bij andere websites de verkoop van premium advertentie-, advertorial-ruimte en andere campagnes het verdienmodel zal zijn. Weer andere site verdienen voornamelijk aan affiliatie-afspraken. Daarnaast zijn er en nog vele varianten op voorgaande. Iedere verdienmodel kent eigen voor- en nadelen en daarbij behorende mogelijkheden van optimalisatie.

Conversieoptimalisatie

Voor een webshop waar de verkoop essentieel is, is conversieoptimalisatie van zeer groot belang. Waardoor het bij zoveel mogelijk bezoeken ook daadwerkelijk leidt tot een goede verkoop. Conversieoptimalisatie bestaat uit vele aspecten die naadloos in elkaar over moeten lopen. Zaken als gebruiksvriendelijkheid, goede communicatie en heldere navigatie zijn daarbij van groot belang.

Advertentieoptimalisatie

Bij een website die zijn verdiensten haalt uit advertentie en advertorials is het belangrijk om zoveel mogelijk premium campagnes te verkopen tegen een goede prijs. Waarbij de campagnes natuurlijk niet te veel verstoring moeten bieden voor de gebruiksvriendelijkheid.

Meer bezoekers is voor bijna iedere site een belangrijke peiler voor een goede exploitatie van een website, hiervoor is een gedegen SEO strategie  van groot belang.

Sta jij voor uitdagingen op gebied van Financiën & Rapportages om optimale resultaten te halen uit jouw onderneming? Klaver Zakelijk is je graag van dienst.

Meer informatie over Website & Verdienmodel?

Laat hier jouw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.