Online strategie

Voor een innovatieve en realistische online strategie

Klaver Creative Control

Een goede online strategie geeft in heldere lijnen weer wat u wilt bereiken met uw online activiteiten. En bovenal hoe u dit verwacht te bereiken en hoe u uw online activiteiten zal laten onderscheiden van uw concurrenten. Dit geldt zowel voor ondernemers waarbij de online activiteiten de hoofdactiviteit zijn als voor ondernemers waarbij de online activiteiten en een onderdeel vormen van een groter geheel. Vooral de vraag hoe u uw online doelen wenst te bereiken is van essentieel belang. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een goede online strategie. Een tal van vragen dienen te worden beantwoord, waaronder:

• Wat wordt de prijs kwaliteit verhouding van de diensten of producten die ik aanbied?
• Welke service lever ik daarbij?
• Wie wordt mijn doelgroep?
• En op welke wijze ga ik de bezoekers van mijn website aanspreken (tone of voice)?
• Hoe maak ik mijn website optimaal gebruiksvriendelijk voor mijn doelgroep (usability)
• Hoe ga ik mij qua dienstverlening onderscheiden?
• Hoe ga ik mij qua functionaliteiten op de website onderscheiden?
• Welke samenwerkingen met wederzijds profijt zou ik aan kunnen gaan?

Bovenstaande vragen geven slechts een indruk van belangrijke zaken die in kaart moeten worden gebracht voor een goede online strategie. Nadat dergelijke vragen duidelijk zijn beantwoord in een heldere online strategie, kunnen meer tactische zaken worden besproken. Zoals bijvoorbeeld de gewenste techniek die gebruikt gaat worden en welke websiteontwikkelaar en welke andere dienstverleners het beste een bijdrage kunnen leveren aan uw online activiteiten. Ook de SEO strategie en de online marketing strategie kunnen worden uitgewerkt op basis van de online strategie. En het online verdienmodel en in de inrichting van de online processen kunnen nader worden ingevuld op basis van uw online strategie.

Klaver Creative Control is u graag van dienst bij het ontwikkelen van een innovatieve en realistische online strategie. Heeft u interesse in webadvies van Klaver Creative Control, neem dan contact op voor een vrijblijvend eerste gesprek.

Meer webadvies

Meer informatie over Online strategie?

Laat hier jouw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.