Online marketing

Voor een succesvolle promotie van uw website

Klaver Creative Control

Voor een succesvolle website of webshop is goede promotie en pr van groot belang. Voor een succesvolle online marketing aanpak dient uw aanpak uit een zeer breed pakket van promotionele activiteiten te bestaan. Hierbij is het van essentieel belang is om waar mogelijk aansluiting te zoeken bij uw SEO strategie. Het succes van uw SEO strategie kan namelijk ontzettend worden versterkt door uw online marketing activiteiten. En als het goed is lopen deze naadloos in elkaar over.

Een gedegen online marketing aanpak start als vanzelfsprekend bij heldere online strategie, welke duidelijkheid biedt over de prijs/kwaliteit en servicelevel van uw product en of diensten. Daarbij dient uw doelgroep en de daarop afgestemde “tone of voice” helder te zijn.

Social media

Met de uitgangspunten van uw online strategie en SEO strategie in het achterhoofd kunnen uw online marketing activiteiten worden ingezet. Hierbij is social media natuurlijk een zeer mooi vorm van “free-publicity”, welke zeer toegankelijk is voor iedereen. Afhankelijk van uw producten en/of diensten kan worden gekozen voor Goolgle Plus, Facebook, Twitter, Instagram en Linkedin. Voor sommige websites zijn daarbij nog specifieke niche social media interessant voor de promotie. Bij social media kanalen is het van belang dat deze wel regelmatig van nieuwe content wordt voorzien.

Blogs, nieuws- en persberichten

Naast social media zijn er ook tal van mogelijkheden om blogs of nieuwsberichten te plaatsen op diverse platforms. Ook is het mogelijk om aan relevante discussies op fora een goede bijdrage te leveren onder vermelding van uw website. Bij dergelijke activiteiten zijn er vaak eveneens mogelijkheden voor linkbuilding, wat uw SEO strategie ook verder versterkt. Indien u nieuws heeft om te vermelden, zorg er dan voor dat deze in de vorm van een interessant en overtuigend persbericht bij de voor u relevante media komt liggen.

Premium advertentiecampagnes

Naast dergelijk vormen van “free-publicity” zijn er natuurlijk ook vele mogelijkheden om uw website of webshop tegen betaling te promoten. Dit kan via premium advertentiecampagnes of premium advertorials waarbij op bepaalde websites een advertenties of advertorials worden vertoond tegen een vast tarief, of een tarief per 1000 vertoningen (CPM). Er zijn diverse saleshouses en mediabureaus die dergelijk campagnes voor u kunnen verzorgen. Maar rechtstreeks hiervoor bepaalde interessante websites benaderen, kan natuurlijk ook een hele goede en voordelige insteek zijn.

Adwords

Naast premium campagnes, is het mogelijk om te adverteren op basis van kosten per klik (CPC). De bekendste aanbiedere van CPC-campagnes is natuurlijk Google Adwords. Google biedt een ongekend aantal mogelijkheden om uw Adwords optimaal en zeer specifiek in te richten, waarbij de door uw ingestelde maximale kosten per klik het belangrijkste uitgangspunt vormen.

affiliatie-marketing

Indien u een webshop exploiteert is affiliatie-marketing waarschijnlijk een zeer interessante optie om uw producten te promoten. Bij affiliatie-marketing kunnen andere websites uw producten promoten in ruil voor een vergoeding per klik of percentage van de verkopen. Er zijn in Nederland diverse partijen affiliatie-programma’s voor u kunnen faciliteren.

Klaver Creative Control is u graag van dienst bij uw online marketing activiteiten of het nu gaat om uw free-publicity activiteiten of complexe affiliatie vraagstukken, Klaver Creative Control denkt graag met u mee. Heeft u interesse in webadvies van Klaver Creative Control, neem dan contact op voor een vrijblijvend eerste gesprek.

Meer webadvies

Meer informatie over Online marketing?

Laat hier jouw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.